appartementen “De Wissel” Rosmalen

Direct gelegen aan het stationsplein van Rosmalen zijn voor Stichting Woonveste en Chapeau woonkringen 27 appartementen en 3 gemeenschappelijke huiskamers gerealiseerd voor een woonkring van autistische jongeren. Deze geluid-belaste locatie is direct gelegen aan de perrons van het stationsplein Rosmalen met het gezicht gericht naar de wijk het Hoef. De hoge geluidsbelasting van het verhoogd gelegen spoor zorgt ervoor dat deze zijde van het gebouw moet worden vormgegeven als een dove gevel. KdV architectuur Eindhoven is er in geslaagd een alzijdig aantrekkelijk gebouw de ontwerpen. 

Aan de spoorzijde zien de aankomende en vertrekkende treinreizigers een fraaie gelaagde gevel waarbij de buitenzijde van de galerijen is verrijkt met een warme houten lamellengevel die aansluit op de groene wadi  tussen gebouw en station. In opdracht van Hendriks Coppelmans Bouw Uden hebben wij de houten lamellen gevel mogen uitvoeren. De opdrachtgever heeft gekozen voor NobelWood® FRX | een door-en-door gemodificeerd snelgroeiend naaldhout op basis van bio modificatie met in water oplosbare biopolymeren afkomstig van suikerrietstengels uit de suikerrietindustrie. De lamellen zijn niet van een kleurcoating voorzien en zullen op een natuurlijke wijze verkleuren.

NobelWood® FRX lamellen