Incompany training 'Vergroot je creatieve denkkracht'


Het gaat goed met Flow Gevelapplicaties; de markt floreert. Ons bedrijf staat aan de vooravond van grote veranderingen. Door de dagelijkse drukte en hectiek is er nauwelijks tijd om na te denken over bijvoorbeeld de volgende stappen in onze organisatie.

In het Eindhovens Dagblad zag ik het artikel over Springidee staan met als kop: 'Met lummelen je creativiteit activeren.' Het sprak mij direct aan en dacht 'daar moeten we iets mee'. Dan kan ik wel op internet naar andere Springideeën zoeken, maar dat is dan niet nodig. Iets pakt je of je slaat de bladzijde weer verder om.

Wat ik met de training wilde bereiken is dat we leren om ook tijd te nemen om nieuwe ideeën te bedenken en uit te werken. We kunnen niet alleen bezig zijn met het dagelijkse afstompende werk. We hebben momenten nodig om terug te schakelen, misschien een flipover te pakken en dingen op te schrijven. We moeten brainstormen en ideeën moeten vanuit iedereen komen. Ik had van tevoren geen twijfels. Ik wilde een leuke, zinvolle dag voor het bedrijf. Met aan de ene kant nieuwe kennis, maar aan de andere kant ook een gezellig samenzijn met elkaar en ook met onze partners. Daarom hebben we de avond ook met een diner afgesloten.

De medewerkers hebben de dag positief en nuttig ervaren. Bij de doener onder ons sprak het praktische middagdeel meer aan dan de ochtend; logisch natuurlijk.    

Ik zal Springidee zeker aanbevelen. Wij nemen deze incompany training in onze eerstvolgende nieuwsbrief op. Eigenlijk is deze training geschikt voor heel veel bedrijven. Doordat de schoorsteen moet roken, zijn veel bedrijven primair gericht op de dagelijkse gang van zaken. Dat is natuurlijk goed, maar daardoor en door werkdruk, personele mutaties, etc. kunnen bedrijven vergeten dat ze ook weleens anders moeten kijken naar hun business om uiteindelijk verder te komen en succesvoller te zijn. Met deze training krijg je daar handvatten voor. Nu moeten we het creatief denken nog gaan toepassen. Daar zijn we al mee begonnen. We gaan de ontwikkelde concepten verder uitwerken. En daarnaast proberen we stil te staan bij het creatief denken. Door bijvoorbeeld niet gelijk naar de oplossing te gaan, maar eerst het vraagstuk te analyseren.

De eerste stap is dus gezet volgens Antoon van den Bogaard.

Meer nieuws